Dagelijks reinigen doet meer

Uw huid staat dagelijks bloot aan inwerkingen van buitenaf, zoals luchtverontreiniging en weersinvloeden. Daarbij komt dat talg, zweet en stof de poriën verstoppen. Zelfs de meest werkzame producten hebben geen effect als ze niet op een smetteloos schone huid worden aangebracht. Ook wie zich niet opmaakt moet de huid reinigen. Een schone huid ziet er nu eenmaal frisser uit. Als onzuiverheden en make-up dagelijks worden verwijderd, blijft de huid zichzelf vernieuwen. Het reinigingsproces zorgt voor een optimale opname door de huid van alle verdere verzorgingsproducten.

Een dagcrème is onmisbaar

Dagcrèmes hebben een aantal onmisbare eigenschappen die het gebruik van een dergelijke beschermende verzorging tot een “must” maken. Ze werken als een buffer tussen de huid en de invloeden van buitenaf. Ze beschermen tegen temperatuurverschillen, schadelijke UV-stralingen, luchtvervuiling en make-up. Uw huidtype, maar ook andere factoren, spelen een belangrijke rol bij het uitkiezen van een verantwoorde crème. De een heeft nu eenmaal meer nodig dan de ander. In de winter heeft uw huid andere behoeften dan in de zomer. Pas uw crème aan die wisselende invloeden en omstandigheden aan. Raadpleeg uw schoonheidsspecialiste.

Nachtcrème

‘s Nachts is uw huid bepaald niet passief en verricht nogal wat werkzaamheden. De celstofwisseling, de celademhaling en de celdeling gaan gewoon door. En ook worden de afvalstoffen afgevoerd. Nadelige invloeden van buitenaf, waaronder temperatuurverschillen en luchtverontreiniging tasten de huid aan en verouderen haar vroegtijdig. De effecten van dieet, alcohol, stress en roken zijn factoren die het vochtverlies van de huid versnellen en de huid haar soepelheid en essentiële voeding ontnemen. De werking van een nachtcrème is gericht op het herstellen en activeren van alle huidfuncties, die door al deze omstandigheden worden aangetast. U zult een verzorgingscrème zeker gaan waarderen: de huid trekt niet meer, voelt minder gespannen aan en ziet er beter uit.

Ondersteuning door maskers

Maskers ondersteunen de dagelijkse huidverzorging en brengen uw huid in een optimale conditie. Maskers reinigen snel en intens en bewerkstelligen een betere doorbloeding die de huidstofwisseling bevordert. Ze vragen niet meer dan 15 minuten. Een masker ontspant de gelaatstrekken, maakt de huid schoner en zorgt voor de nodige zachtheid. U kunt de inwerktijd prima combineren met een ontspannend warm bad. De opstijgende warme damp zorgt ervoor dat poriën zich openen, waardoor de ontvankelijkheid voor de actieve stoffen wordt vergroot.

Uw hals draagt uw gezicht

De hals krijgt doorgaans, in tegenstelling tot het gezicht, te weinig aandacht. Dat is eigenlijk wat vreemd, want gezicht en hals vormen één geheel. Door het intensieve gebruik van de halsspieren zullen aan de hals de eerste lijnen van verslapping zichtbaar worden. Door een doelbewuste, vroegtijdige en regelmatige verzorging van de veeleisende halspartij houdt u de huid zacht, soepel en wordt rimpelvorming tegengegaan.

Ogen… sprekende zwijgzaamheid

De huid rond uw ogen en uw mond is het beschermen en verzorgen meer dan waard. Al op jonge leeftijd dreigen hier rimpels te ontstaan die weliswaar een zekere charme geven, doch het verouderingsproces inleiden. Met een goede oogverzorging houdt u de huid rond de ogen en de mond in een goede conditie